Quiz aardrijkskunde

10 vragen

1) Welke ruimteschip landde voor het eerst op de maan ?

2) Wat is de hoogste berg van Zuid-Amerika ?

De Aconcagua gelegen in het Andes gebergte in Argentinië is met zijn 6.959 meter de hoogste berg van Zuid-Amerika. De Ojos del Salado is een waardige tweede met hoogte van 6.880 meter.

3) Wat was de eerst kunstmaan die in een baan rond de aarde werd gebracht ?

Dat deden de russen in 1957 . De ruimtewedloop tussen Amerika en Rusland barst in alle hevigheid los.

4) Wat is de grootste vulkaan op aarde ?

Mauna Loa op Hawaii heeft een doorsnede van 120 km en toornt 15.2 kilometers uit boven zijn basis. Hij zit voor het grootste gedeelte onder de grond. Hij reikt 4,170 meter boven de zeespiegel uit. Vanaf de zeebodem gemeten is hij wel 9000 meter hoog.

5) Wat is de langste rivier van Frankrijk ?

De Loire heeft een totale lengte van iets meer dan 1000 kilometer. De rivier ontspringt in de Ardèche en mondt uit in de Atlantische Oceaan bij Saint-Nazaire.

6) Wat was het eerste verkenningsvoertuig op Mars ?

In 1997 bracht de pathfinder-sonde de Sojourner op het Marsoppervlak om voornamelijk gesteenten te onderzoeken en foto's te maken.

7) Welke is de kleinste en ondiepste oceaan ?

8) Welk levend wezen bezocht als eerste de ruimte ?

Fruitvliegen waar de eerste levende wezens die de ruimte werden ingeschoten. Dit door de Amerikanen met een buitgemaakte Duitse V2 raket.

9) Het Hol van Vrtoglavica,een grot in Slovenië, is de diepste ondergrondse verticale hoogte ter wereld. Hoe hoog is deze ruimte ?

10) Uit welk land komt de kookaburra oorspronkelijk ?

De kookaburra komt oorspronkelijk uit (Zuid)Oost-Australië. Hij komt nu ook voor in andere delen van Australië en Nieuw-Zeeland.

Gefeliciteerd !