Quiz kunst-cultuur

10 vragen

1) Wat is het laatste studio-album uitgebracht door The Beatles in mei 1970 ?

'Abbey Road' was het elfde studio album. 'Let It Be' was de twaalfde en laatste studio Album kort uitgebracht na het splitten van de groep.

2) Wat betekent camera obscura ?

Camera obscura komt uit het Latijn en betekent 'donkere kamer'.

3) Niels William, de geestelijk vader van K3, richtte in 2002 in Zuid-Afrika een nieuwe meidengroep op. Welke ?

Niels William ging in 2002 naar Zuid-Afrika om een nieuwe studio en X4 op te richten. Heyah Mama was hun eerste liedje. De groep zong zowel in het Engels als in het Zuid-Afrikaans. In 2005 werd de groep ontbonden en keerde Niels William terug naar België.

4) Hoe noemt de eerste Kuifje Film geregisseerd door Steven Spielberg en geproduced door Peter Jackson ?

5) Wie was de echtgenote van Elvis Presley ?

Zij was zijn echtgenoot van 1967 tot 1973. Lisa Marie Presley is hun dochter. Ze was actrice en speelde mee in 'Dallas' en de film 'The Naked Gun''

6) Wie is de tegenspeelster van Urbanus in 'De Zevende Hemel'?

7) Stijn Coninx (regisseur van zowel 'Hector' als 'Koko Flanel') heeft nog een kaskraker van formaat op zijn naam staan. Welke?

8) Met wie trouwde John Lennon op 20 Maart 1969 ?

Yoko Ono en John Lennon trouwden in 1969 in Gibraltar. Hun huwelijksreis ging naar Amsterdam waar ze een bed-in hielden voor vrede op aarde.

9) In welk land werd begin 19e eeuw de fotografie uitgevonden ?

De Fransmannen Louis Daguerre en Joseph Niépce vonden begin 19e eeuw in Frankrijk de fotografie uit. Niépce maakt in de 1825 de eerste permanente foto. Louis Daguerre is de uitvinder van de daguerreotypie.

10) In 1985 schreef Michael Jackson, samen met iemand, het nummer 'We are the world'. Met wie schreef hij dit lied voor het goede doel en tegen de hongersnood in Ethiopië?

Vele bekende artiesten deden mee en verenigden zich onder de naam USA for Africa. Het werd een wereldwijde nummer-1 hit.

Gefeliciteerd !